21 dec. 2013

Cum sa alegi o agentie de bone?

Cauti bona? Cauti o firma de recrutare specializata care sa te ajute sa gasesti bona potrivita? Cum iti dai seama ca agentia este profesionista si te poate ajuta in selectia candidatelor?


Credem ca cel mai important lucru prin care iti poti da seama de profesionalismul agentiei este sa soliciti detalii despre persoanele care iti sunt prezentate. Faptul ca personalul firmei de recrutare cunoaste multe amanunte despre candidate, este o garantie a faptului ca ele au parcurs o procedura de selectie riguroasa. Daca agentia iti poate oferi informatii cuprinzatoare despre fiecare candidata exista o mult mai mare siguranta ca serviciile sunt de calitate si nu este doar o simpla intermediere intre parinti si bone.

Atunci cand procesul de evaluare al bonelor este unul riguros, intre candidate si personalul firmei de recrutare exista suficient de multe interactiuni astfel incat, despre fiecare, sa fie obtinute mult mai multe detalii decat cele prezentate in formularele pe care le-au completat. Daca agentia iti poate furmiza mai multe elemente de cunoastere despre candidatele sale, inseamna ca au avut loc discutii amanuntite cu bonele si selectia nu s-a rezumat doar la formalitati. In felul acesta credem ca iti poti da seama ca serviciile de recrutare sunt personalizate, in functie de solicitarile pe care le-ai facut si astfel, exista o mult mai mare probabilitate ca firma de recrutare sa iti prezinte candidatele pe care le cauti.